למצוא את השטיח המושלם עבורכם היא עבודה בפני עצמה. עליכם להתחשב באופיו של החלל שאליו מתאימים את השטיח, את גודלו, צבעו וסגנון העיצוב שלו. אך לאחר רכישת השטיח מגיע השלב המורכב באמת- לדאוג שהשטיח שומר על מראה נקי וטוב לאורך זמן. אספנו עבורכם 4 טיפים לתחזוקה וניקוי השטיח, שימשיך להיראות כמו חדש.
חשיבות התחזוקה
תחזוקת השטיח באמצעים ביתיים העומדים לרשותכם עשויה לחסוך לכם הרבה מאוד זמן וכסף. ישנן סכנות רבות שעשויות להזיק לשטיח לאורך חייו- נוכחות של בעלי חיים בבית, כתמים אוכל, טביעות רגליים של ילדים ושפיכת מים מדי פעם בפעם- כל אלה עשויים לפגוע במראה שלו לאורך זמן ובסופו של דבר להשאיר פו פגמים שכבר לא ייעלמו. לכן יש להקפיד לתחזק ולנקות את השטיח כל כמה זמן, על מנת שיוכל להאריך ימים.
1 – הימנעו משפשופים
נראה שיש אינסטינקט שמוטבע בנו, בעיקר כשהבגדים שלנו מתלכלכים, לשפשף בכל הכוח על מנת להילחם באגרסיביות בכתם. ובכן, כשמדובר בשטיח שלכם, שווה להימנע מפעולה שכזו. ניסיונות לשפשף ולקרצף באמצעות מגבון או חומרי ניקוי, עלולים לא רק שלא להעלים את הכתם כלל, אלא להטמיע אותו בשטיח, לגרום לדהיית הצבע ולפרום את הסיבים.
כך תקבלו שטיח מלוכלך שמצבו הוחמר. בהחלט שווה להימנע משפשופים, במיוחד כאלה שנעשים באופן סיבובי. ראו הוזהרתם.
2 – לשאוב, לא לטאטא
מצד אחד ישנה הקלישאה שאומרת ששואב אבק פוגע באיכות השטיח במהלך ניקויו, אך מצד שני חשוב לזכור שמטאטא נחשב ליעיל עוד פחות בכל הנוגע לניקוי שטיח. ניסיונות ניקוי שטיחים באמצעות מטאטא רק מחדירה את הלכלוך פנימה אל סיבי השטיח, מה שיקשה עוד יותר על הניקוי של השטיח בהמשך.
לכן מומלץ כן להשתמש בשואב אבק, בעוצמה נמוכה אמנם, על מנת להסיר את שכבות האבק מהשטיח מבלי לפגוע באיכות שלו. יש מבחר ענק של שואבים יעילים שמסוגלים לבצע ניקוי איכותי של שטיחים מבלי לפגום בהם.
3 – נזקי מים- אויבם המושבעים של השטיח
אין דבר שהשטיח שלכם יותר חושש ממנו מאשר נזקי מים. בין אם קרתה הצפה איומה בדירה, או שהילדים החליטו לערוך מלחמת מים והסלון נקלע לקו האש, הקפידו לייבש את השטיח באזור מואר שייבש אותו כהלכה. המתינו עד שיהיה יבש לחלוטין ואז נסו לטפל בבעיה.
אם השטיח ספוג לחלוטין, אל תנסו לפתור את הבעיה בעצמכם, במיוחד כאשר מדובר בשטיח שנארג מחומרים טבעיים כמו למשל צמר. מומלץ במקרים כאלה לפנות לחברה מקצועית לניקוי שטיחים.
4 – תדירות ניקוי קבועה
סוד אריכות הימים של השטיח שלכם טמון בתדירות הניקוי שלו. מומלץ לדאוג לנקות את השטיח על בסיס שבועי או דו שבועי, כאשר הדבר תלוי בעיקר בגודל הסבירות שלו להתלכלך, אם למשל מדובר בבית שיש בו גם בעלי חיים וגם ילדים, מומלץ על פעם בשבוע. הקפידו להשתמש בשואב אבק בעוצמה נמוכה ובחומרי ניקוי ייעודיים לניקוי שטיחים בלבד.
שאלות ותשובות
אם מיציתם את כל המאמצים והכתם העיקש על השטיח עדיין קיים, אין סיבה לחכות או לנוח על זרי הדפנה. כדאי לפנות ללא דיחוי לחברה מקצועית לניקוי שטיחים על מנת לתת את המענה היעיל ביותר ללכלוך הטורדני.
לא! בניגוד למה שנהוג לחשוב, מדובר בשיטה לא יעילה לניקוי השטיח, שברוב המקרים תעשה יותר נזק מתועלת. לחבוט בשטיח יוביל בהכרח למתיחת הסיבים שלו ובמקרי קיצון תפגע ותשנה את צורתו. בהחלט לא מומלץ לחבוט בשטיח. שואב אבק בעוצמה נמוכה- תמיד עדיף.
על ידי מטלית לחה או מגבון, ובצורה שלא תשפשף פנימה את הלכלוך או הכתם שנוצר. יש לפעול במהירות, קודם כל על מנת לספוג היטב את הכתם ולמנוע ממנו להיטמע בסיבי השטיח.
תחזוקה שוטפת של השטיח עשויה להאריך את ימיו בצורה משמעותית. בהתאם לאופיו של הבית והחשיפה של השטיח למגוון נזקים אפשריים, יש למצוא את התדירות הנכונה, בדרך כלל אחת לשבוע שבועיים. מומלץ לקחת את השטיח אחת לשנה לטיפול יסודי על ידי חברה מקצועית לניקוי שטיחים.